Септембар 2023. године
Средином августа месеца добили смо позив за сарадњу удружења Арт апарат, односно хора Сви УГЛАС, који окупља ромску децу и младе кориснике Свратишта, али и све друге људе који воле да певају и желе кроз дружење да упознају ромску културу.
Иако је рок за увежбавање био кратак (концерт је заказан за 23. септембар), успешно смо савладали три вишегласне песме и наступили у препуној сали Дома омладине у Београду, пред 500 гледалаца. У једној песми хор је био пратња нашој певачици Ани Ђурић -Констракти, која је са радошћу наступила на овом концерт.
Два дана након концерта у Дому омладине, 25. септембра хор је, захваљујући дугогодишњој сарадњи Гимназије са институтом Конфуције, наступио у Кинеском културном центру у Београду. Указана нам је част да, извођењем једне кинеске песме, учествујемо у програму на свечаном пријему поводом 74. годишњице оснивања Народне Републике Кине.

Сада смо богатији за два сценска искуства више и желимо да вредно радимо на новим репертоарима, да и даље наступамо и на најбољи начин развијамо љубав према музици и уметности уопште.

Ивана Шљивић, наставник музичке културе