1 ДЕЦЕМБАР 2017 

HYPATIA

Центар за помоцију наукеје у оквиру пројекта Хипатија (http://www.expecteverything.eu/hypatia/) одржао је радионицу у три одељења (II-2, II-3 и III-2).
Пројекат има за циљ промовисање науке и технилогоје (тзв.СТЕМ области: science, technology, engineering and mathematics) међу младима, са посебним освртом на родну равноправнст у овим областима и рушењу родних стереотипа који стоје на путу девојкама да се интересују за технологију и опредељују за научну каријеру у овим областима.
Центар за промоцију науке је координатор пројекта за Србију. Пројекат је намењен тинејџерима и спроводиће се у неколико школа у Србији.
Након радионица, за ученике су планиране посете научно-истраживачким центрима и компанијама, где ће ђаци моћи да се упознају са научницима и научницама и њиховим радом.

Милан Гачановић, проф.

30 НОВЕМБАР 2017
ПРОЈЕКАТ „ЗНАЊЕ”

И ове школске године је започет је пројекат „Знање” под покровитељством ББA (Београдска банкарска академија) предавањем проф. др Зорана Грубишића одржаном у школи 30. новембра 2017. године. Група ученика наше школе се укључила у овај пројекат.

Милан Гачановић, проф.

23 НОВЕМБАР 2017
7. ЧАС
Одржана је позоришна представа „7. час” заснована на најраспростањенијим заблудама које о чланству у Европској унији владају у нашем друштву. Текст за представу написала је драматуршкиња Нина Џувер, а пројекат је подржало Министарство за европске интеграције.
Представа је кроз низ духовитих скечева, језиком тинејџера и на њима питак начин, покушала да отклони предрасуде и заблуде о ЕУ које су присутне код нас. Глумци су полазници глумачке секције Омладинског позоришта „Дадов”, такође средњошколци. Након представе, организовано је интерактивно предавање са дискусијом.

Милан Гачановић, проф.

ПРЕДУЗЕТНИК У СРЕДЊОЈ
У оквиру Организације за промоцију потенцијала Србије –

ПРОМОС Огњен Ранковић, IV3 је одржао завршну презентацију

своје „фирме” САРМА Бар у свечаној сали школе.

Милан Гачановић,проф.