13. јуна 2023. године у Првој београдској гимназији отворен је први Мејкерс лаб у Београду. Захваљујемо се Групи за образовање (Нордеус фондација, Центар за промоцију науке, Достигнућа младих у Србији и Иницијатива дигитална Србија).
Ђаци ће у новом, одлично опремљеном простору имати прилику да користе нове технологије, испољавају креативност, конкретизују идеје, размењују искуства…
ГАЛЕРИЈА

После свечаног отварања новог простора, у физичкоj лабораторији je организован фестивал науке Научни лавиринт, још један од пројеката које Прва београдска гимназије остварује у сарадњи са Центром за промоцију науке.
У организацији професора хемије и физике наши ученици, са гостима из Математичке гимназије, изводили су атрактивне експерименте: ласерски лавиринт, бенгалска ватра, Лисажуеве фигуре, слоновска паста, ардуино метео станица, центрифугална табла, инфлуентна машина и друге.

У оквиру Научног лавиринта, Михаило Мирковић некадашњи Ђак генерације и Хемичар генерације, данас студент технолошко-металуршког факултета, одржао је у свечаној сали Гимназије научно-популарно предавање и разговарао са ученицима о њиховом даљем школовању и интересовањима.
ГАЛЕРИЈА