Школска 2012/2013. година: 

 1. Учешће и пласман у полуфинале на интернационалном турниру у оквиру Светског форума младих (Ирска),Вукан Марковић,Соња Баџа,IV/3

 

Школска 2013/2014. година:

 1. Учешће (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, 12. говорничко место) и пласман у полуфинале (Анђелка Средојевић III/1, 15. говорничко место) на турниру „Монопол” (Економски факултет)
 2. Учешће на интернационалном турниру „BBU Open” (Клуж, Румунија) (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, III/1)

 

Школска 2014/2015. година:

 1. Учешће на интернационалном турниру „Thessaloniki Open” у Солуну (Нестор Јанковић и Дања Дрндарски, IV/1)
 2. Учешће на турниру “Децембарац” (Правни факултет),Марко Еделман,Тијана Ђорђевић,Ленка Даниловић,Лара Ђелевић(I-4),Нестор Јанковић и Дања Дрндарски на овом турниру учествовали су у улози дебатних судија-Нестор Јанковић пласирао се у судијско полуфинале.
 3. Учешће на турниру „Монопол“,Економски факултет (Лара Ђелевић,Ленка Даниловић,Тијана Ђорђевић-I/4),Бобан Живановић (II/6),Ана Филиповић (II/2),Нестор Јанковић и Дања Дрндарски (IV/1) остварили су пласман у полуфинале овог турнира,а Нестор Јанковић освојио је прво говорничко место.

 

Школска 2015/2016. година: 

 1. ,,Дебатни дан” Дебатни клуб Прве београдске гимназије је домаћин такмичења дебатних клубова београдских средњих школа, Правно-пословна и Филолошка гимназија
 2. Учешће на међународном турниру за почетнике у Будимпешти (Никола Јовановић III/4, Тијана Ђорђевић II/4)
 3. Дебатни турнир у Гимназији „Свети Сава“ (Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – пласман у финале
 4. Дебатни турнир „Монопол“, Економски факултет (Ленка Даниловић II/4, Ана Филиповић III/1 – освојено прво место у категорији средњошколских тимова,  Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – четврто место на турниру, пласман у полуфинале, Драган Џивџановић проглашен најбољим говорником у средњошколској категорији и заузео једанаесто место у укупном пласману свих говорника турнира)
 5. Дебатни турнир у Трећој београдској гимназији (Драган Џивџановић, Милена Баљак II/6 – прво место у категорији дебатног тима, Драган Џивџановић – проглашен најбољим говорником турнира)

 

Школска 2016/2017. година:

 • У октобру 2016. године у свечаној сали школе одржане су две промотивне дебате. Реализовали су их старији чланови Дебатног клуба ( Ленка Даниловић III/4, Ана Филиповић IV/1, Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 у сарадњи са студентима Факултета политичких наука и Правног факултета, а присуствовао је већи број ученика првог, другог и четвртог разреда.

Овим дебатама присуствовао је и представник Министарства просвете, који је изразио изузетно задовољство и све похвале реализацији ваннаставних активности Дебатног клуба.

 1. Учешћенатурниру „ДебатнитурнирДеветебеоградскегимназије“ , Деветабеоградскагимназија, 25. и 26 фебруар (тимАлександарМилић, ПредрагПијевчевић I I  /5 , оствариоулазакуфинале, тимЈанаМитровић, ТамараБулатовић I I/6, освојиојетурнир.  ПредрагПијевчевићосвојиоје 10. говорничкоместо.)
 2. Припрема турнира „Дебатни турнир Прве београдске гимназије“ и учешће на истом, 25. и 26. март 2017.(тим Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 , освојен турнир; тим Александар Милић, Предраг Пијевчевић II /5, полуфинале; Тамара Булатовић II/6, остварила је улазак у финале. Драган Џивџановић, 1. говорничко место; Милена Баљак и Предраг Пијевчевић, 4. говорничко место; Александар Милић, 6. говорничко место). Ленка Даниловић III/4 и Ана Филиповић IV/1, биле су главни организатори турнира.
 3. Учешће на турниру „Монопол“ , на Економском факултету, 13. и 14. мај 2017. (Драган Џивџановић, Милена Баљак III/6 учешће у финалу, Александар Милић, Предраг Пијевчевић  II  /5, Јана Митровић, Тамара Булатовић II/6)

 

Школска 2017/2018. година:

 1. У октобру 2017. године у свечаној сали школе одржана је промотивна дебате и обележена петогодишњица постојања Клуба.

Реализовали су је старији чланови Дебатног клуба ( Ленка Даниловић 4/4, Драган Џивџановић, Милена Баљак 4/6,Тамара Булатовић,Јана Митровић 3/6,Предраг Пијевчевић,Александар Милић 3/5) у сарадњи са студентима Правног факултета, а присуствовао је већи број ученика првог, другог и четвртог разреда.

 1. На међународном дебатном турниру за почетнике,одржаном 16. и 17.децембра 2017.године,у организацији и просторијама Правног факултета Универзитета у Београду,учествовало је 7 тимова(13 ученика) Прве београдске гимназије.

Три тима су се пласирала у полуфинале турнира, а тим који је прошао у финале направио је велики успех и освојио турнир. Тим су чиниле Леа Поповић и Маја Крстић 1/7 и постале прве средњошколке које су освојиле овај престижни турнир.

 1. На квалификационом турниру,одржаном 10.фебруара 2018.године на Правном факултету у Београду,ученици Драган Џивџановић,Милена Баљак 4/6,Предраг Пијевчевић 3/5 остварили су пласман у тиму који ће представљати Србију на средњошколском светском дебатном првенству,које ће се одржати од 17.до27.јула 2018.године у Хрватској.
 2. место у финалу турнира ,,Монопол” на Економском факултету, Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5. Александар најбољи говорник турнира, Предраг 4. говорничко место
 3. место у финалу почетничке категорије међународног турнира ,, Budapest Open 2018”, Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5
 4. Организација дебатног турнира у нашој гимназији, Драган Џивџановић и Милена Баљак 4/6

Финале- Предраг Пијевчевић и Александар Милић 3/5

Александар најбољи, Предраг Пијевчевић други најбољи говорник

 1. Финале дебатног турнира у Четрнаестој београдској гимназији и најбољи говорник турнира- Тамара Булатовић 3/6
 2. Међународни турнир ,, Middle Man” на Факултету организационих наука- Драган Џивџановић финале и треће говорничко место
 3. место отворене категорије на међународном турниру ,, Zagreb Open 2018” Милена Баљак 4/6 и Предраг Пијевчевић 3/5