Дана 4.6.2022.године ученици 2-2 одељења наше школе, на иницијативу Јавног комуналног предузећа Београд, учествовали су у акцији усвајања напуштених паса.

Реч ученика:

„ Задатак нас волонтера у овој акцији био је утицај на свест и савест Београђана, када је реч о односу људи према псима и мачкама. Били смо у акцији на  Ташмајданском парку у „Пет зони“, са 18 напуштених паса из градских прихватилишта. Искуство је било неуобичајено и позитивно.

Помагали  смо у припреми  реквизита и извођењу паса из траспортних возила.  О напуштеним псима, са којима смо проводили време, сазнали смо интересантне податке – где су пронађени, када су дошли у прихватилиште, колико су дуго напуштени…Током дана, разговарали смо са грађанима, али и покушавали да удомимо своје новостечене пријатеље. Током волонтирања ближе смо се упутили у вредности и значај  одговорног власништва, иако многи од нас већ имају кућне љубимце и знају шта значи бити одговоран власник.Свој највећи допринос, остварили смо удомивши  једног од паса. Фотографије које смо направили на овом волонтирању могу да вам пренесу делић атмосфере и емоција које смо разменили са овим племенитим животињама.  Случајни и намерни посетиоци, имали су дубоку емпатију према псима, а веома похвално су се изразили и према нама, јер смо се прихватили оваквог изазова.

Надамо се следећој акцији где ћемо се трудити да нас буде више и да будемо још успешнији.“

                                                                                                                                          Игор Мојсин, 2-2