Осамнаест ученика Гимназије и наставница музичке културе, кренули су 17. маја у 8 часова минибусом пут Краљева. Уз једно успутно задржавање ради освежења стигло се око 12 часова, уз срдачан дочек у просторијама Гиманзије.

Ђаци су упознали своје домаћине који су их одвели својим кућама на ручак. У 14 часова је почела заједничка проба за представу планирану за 18. мај у 13 часова, у сали Народне библиотеке Краљева. Након завршене пробе ученици су заједнички обишли знаменитости града и организовали дружење у вечерњим часовима.

Други дан нашег боравка у Краљеву почео је генералном пробом у сали Народне библиотеке Краљева, а у 13 часова извели смо представу Посвећење пролећа коју су заједнички припремали ученици наших школа и чија је премијера била у Првој београдској гимназији 19. марта у оквиру манифестације Прва и пријатељи поводом 180 година наше и 110 година краљевачке гимазије.

Ученици Краљевачке гимназије припремили су драмски, а наши ђаци плесни део представе.

После представе уследила је пауза за ручак и након поздрава са нашим дивним домаћинима кренули смо у посету манастиру Жича.

У Београд смо стигли у 19 часова препуни утисака после још једног, 7. по реду успешно реализованог Арт каравана. Захваљујем се на подршци Школе јер без ње не би било могуће представити рад наших ученика гимназијама Србије. То је веома значајно за наше ученике, поготово што на овај начин упознају своје вршњаке из других градова, као и културно историјске и природне знаменитости наше земље. Снежана Филиповић Наставница музичке културе у Првој београдској гимназији