Некадашњи ученик Прве београдске гимназије, матурирао 2007. године.
Хитно покрећемо акцију међу наставницима, ученицима и родитељима.
Управа

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић
прикупља новчана средства за Вука Хуљића (1988).
Тог 21.10.2017. године, Вук није ни слутио да ће одласком на посао доживети пад са висине од 3.60 метара. Приликом пада повредио је кичму, сломио је прсљен ТХ12 и Л1 и том приликом пригњечио кичмену мождину. Остао је непокретан са дијагнозом Параплегиа Флаццида Г82.0. Од тада, своје ноге уопште не осећа.
Пре несреће Вук је био здрав, активно се бавио разлитичим спортсим активностима и живео као сви млади људи његових година.
Након несреће провео је годину дана у државном стационару, а потом је наставио приватно да иде на физикалну трапију. И поред свега тога, Вук и даље не може самостално да обавља основне животне функције: физиолошке потребе, облачење, ходање, улазак у кревет, устајање… Кукови су му окоштали, што му додатно ограничава покрете и савитљивост тела, зато зависи од својих укућана.
Од тренутка када је доживео несрећу траје његова борба и борба породице за побољшање квалитета Вуковог живота и тражење начина да му се обезбеди квалитетнија будућност.
У борби за сопствено здравље, сазнао је за болницу у месту Пухуа, код Пекинга у Кини, где се ради оперативна уградња матичних ћелија из фетуса. Лекари са клинике уверавају да након захвата гарантују враћање сензибилитета и контролу бешике, а могуће је и враћање моторике.
Како је операција веома скупа, а биће потребно касније да оперише и кукове како би могао бити савитљивији и да не мора зависити од своје породице, Вук се обраћа свим добрим и хуманим људима да му помогну да оствари свој сан – да стане на своје ноге и да настави живот који је водио пре повреде, да буде срећан и да обрадује своју породицу.
Вук свакодневно напорно вежба са великом надом да ће успети, и да ће упорност и вера победити ово стање. Храбро иде ка том циљу и зато му је потребна наша подршка и помоћ.
Помозимо Вуку! Упишимо 631 и пошаљимо СМС на 3030. Њему можемо помоћи уплатом на динарски или девизни рачун, као и путем линка е-донирај.
Да Вук поново стане на своје ноге! Будимо хумани!