Вјера Радовић

16 Мај 2013 By In WWW

Професорка Вјера Радовић предаје психологију у Првој београдској гимназији од 1995. године. На избор да упише Филозофски факултет  значајан утицај имали су родитељи: мајка психијатар и отац филозоф. Како је нагласила, као дете је желела да постане психолог у ОШ  „Скадарлија“.

Током студија професорка Радовић се посебно заинтересовала за рад психолога Џонефа. Схватила је да програм психологије није намењен животу какав свакодневно водимо. Психологија не даје одговоре млађим генерацијама на сва питања које постављају, већ пружа опште образовање. Адолесценција је узбудљив период по њеним речима, уједно и веома осетљив период који захтева подршку у особи која може да схвати све промене које се догађају код младе особе.

Присећајући се анегдота са часова, професорка Радовић као најсмешнији наводи пример једног дечака који је у жељи да скрене пажњу симпатији исцепао папирну марамицу на комадиће и читав час дувао увис.

Професорка Вјера Радовић воли да слуша рок музику, омиљени певачи су јој Стиви Вондер и Дејвид Боуви, а од наших Ђорђе Балашевић. Од спортиста највише воли атлетичарку Оливеру Јефтић, која је након освајања седмог места на свету наставила да се бори у жељи да поправи резултат.                         

Одговор о квалитету наставе у Првој београдској гимназији је уједно и одговор професорке Радовић зашто је њен избор био управо да предаје у овој гиманзији. По њеним речима, Прва београдска гимназија је не само успоставила високе критеријуме у учењу, већ је упркос великим променама у друштву успела да их задржи, пружајући истовремено знање и високе моралне вредности. Професорка Радовић се слаже са ученицима који су завршили ову гимназију да ова школа на најбољи начин припрема будуће бруцоше Универзитета у Београду.

 

Марко Кон II3

Ви сте овде: Почетна Наставници Настава Вјера Радовић