02 Јуни 2016 In Веронаутика

         Дана 9. 4. 2016. године под покровитељством патријарха српског г. Иринеја, у парохијском дому Храма Светог Саве, одржано је такмичење ученика верске наставе. Такмичење је било екипно и елиминационо. Ученици Прве београдске гимназије су показали висок ниво знања у свим елиминационим круговима. У финалном кругу такмичења освојили су убедљиво прво место и пласман на такмичење aрхиепископије.

 

Чланови екипе који су представљали нашу школу су:

Ивковић Анђела II/6

Пешић Милица II/6

Милош Ромчевић II/1

Михајло Граховац I/4

Професор верске наставе: Сава Цуњак

 

 

14 Јуни 2013 In Веронаутика

Православна веронаука у гимназијском образовању и васпитању пружа целовит поглед на свет и живот. У оквиру тога ученици Прве београдске гимназије, заједно са професорком верске наставе Миланом Ивковић редовно посећују храм Светог Александра Невског где имају могућност да добију не само информативно-сазнајно образовање већ и доживљајно-делатно, управо кроз искуство Цркве и посету храму. На тај начин ученици имају могућност да развију способност за постављање питања о најдубљем смислу постојања света и човека, људској слободи, животу и заједници, као и да изграде способност дубљег разумевања и вредновања хришћанске културе и цивилизације у којој живе, као и вредновање различитих култура и религија.

 

Професор верске наставе Милана Ивковић

25 Април 2013 In Веронаутика

 

Посета изложби Икона, српска духовна и историјска слика у галерији Српске Академије Наука и Уметности, коју је приредио Историјски музеј Србије, а аутор је Андреј Вујновић. 

Ви сте овде: Почетна Клуб прве Верoнаутика