30 Новембар 2017 In Грађанац

Посета матураната Дому Народне скупштине Републике Србије.

 

03 Новембар 2017 In Грађанац

1 ДЕЦЕМБАР 2017 

HYPATIA

Центар за помоцију наукеје у оквиру пројекта Хипатија (http://www.expecteverything.eu/hypatia/) одржао је радионицу у три одељења (II-2, II-3 и III-2).
Пројекат има за циљ промовисање науке и технилогоје (тзв.СТЕМ области: science, technology, engineering and mathematics) међу младима, са посебним освртом на родну равноправнст у овим областима и рушењу родних стереотипа који стоје на путу девојкама да се интересују за технологију и опредељују за научну каријеру у овим областима.
Центар за промоцију науке је координатор пројекта за Србију. Пројекат је намењен тинејџерима и спроводиће се у неколико школа у Србији.
Након радионица, за ученике су планиране посете научно-истраживачким центрима и компанијама, где ће ђаци моћи да се упознају са научницима и научницама и њиховим радом.

Милан Гачановић, проф.

 

 

 

30 НОВЕМБАР 2017
ПРОЈЕКАТ „ЗНАЊЕ”

И ове школске године је започет је пројекат „Знање” под покровитељством ББA (Београдска банкарска академија) предавањем проф. др Зорана Грубишића одржаном у школи 30. новембра 2017. године. Група ученика наше школе се укључила у овај пројекат.

Милан Гачановић, проф.

 

 

23 НОВЕМБАР 2017
7. ЧАС
Одржана је позоришна представа „7. час” заснована на најраспростањенијим заблудама које о чланству у Европској унији владају у нашем друштву. Текст за представу написала је драматуршкиња Нина Џувер, а пројекат је подржало Министарство за европске интеграције.
Представа је кроз низ духовитих скечева, језиком тинејџера и на њима питак начин, покушала да отклони предрасуде и заблуде о ЕУ које су присутне код нас. Глумци су полазници глумачке секције Омладинског позоришта „Дадов”, такође средњошколци. Након представе, организовано је интерактивно предавање са дискусијом.

Милан Гачановић, проф.

 

 

ПРЕДУЗЕТНИК У СРЕДЊОЈ
У оквиру Организације за промоцију потенцијала Србије –

ПРОМОС Огњен Ранковић, IV3 је одржао завршну презентацију

своје „фирме” САРМА Бар у свечаној сали школе.

Милан Гачановић,проф.

 

 

09 Мај 2017 In Грађанац

март – мај 2017. ПРЕДУЗЕТНИК У СРЕДЊОЈ

Ове године је ПРОМОС – Организација за промоцију потенцијала Србије у свој програм укључила ученике III1, III2 и III3 разреда. Прва радионица/предавање је било у нашој школи 17. марта 2017. године. Пет ученика III3 – Ања Топић, Исидора Стојановић, Огњен Ранковић, Марко Андрић и Урош Томић су наставили циклус учешћем на радионицама 19. и 20. априла на Економском факултету Универзитета у Београду. Програм је окончан 9. маја, презентацијама „фирми” у Привредној комори Србије.

 


19. априла одржана је информативна презентација ученицима IV разреда о пројекту „Покрени се – шта све треба знати о предузетништву да би се успешно покренуо посао” који реализује удружење Serbian Venture Network (SeVeN), уз подршку Секретаријата за омладину и спорт Града Београда.

13. март 2017. У програму „Најбоља StartUp идеја” у организацији Градске скупштине, учествовала је група од 23 ученика. У наставку истог програма, 27. марта у Научно-технолошком парку учествовало је 8 ученика.

од 17. до 20. јануара Ана-Марија Ћеранић je учествовала на Школи предузетништва на Универзитету Доња Горица у Подгорици.
http://www.udg.edu.me/dogadjaji/opsirnije/41

У децембру 2016. започет је пројекат „Знање” под покровитељством ББA (Београдска банкарска академија) предавањем проф. др Зорана Грубишића одржаном у школи 12. децембра 2016. године. Група ученика III4 се укључила у овај пројекат.

30. новембар 2016. и 28. март 2017. Посета матураната Дому Народне скупштине Републике Србије

 

21 Април 2017 In Грађанац

21. април 2017. На пословном изазову западног Балкана Бобан Живановић је освојио III место (претходно је на националном такмичењу освојио IV место).

 

16. март 2017. Регионално такмичење ученичких компанија 2016/17 започето је у тржном центру Меркатор. Учествовала је четворочлана екипа – Ана Марија Ћеранић, Александра Којчиновић, Александра Мијатовић и Катарина Телебак, са својим предузећем „СЛАННА” (производња бурека од сланине мангулице). Освојили су II место и пласман на републичко такмичење.

 

23. децембар 2016. Пословни изазов у школској 2016/17. започет је регионалним такмичењем у хотелу Best Western M”. Учествовала је компанија „Прва Company”. Бобан Живановић је освојио II, а Ана Стојковић III место.

5. децембар 2016. Ученичка компанија „Прва Company” је регистрована за ову школску годину. Компанију чини 13 ученика, директор је Тијана Ђорђевић, а ментор професор Милан Гачановић.

 

aприл – мај 2016. ПРЕДУЗЕТНИК У СРЕДЊОЈ

Група ученика IV5, IV6, III6, III7 и III8 учествовала је у радионицама организације ПРОМОС – Организација за промоцију потенцијала Србије. Радионице се одржавају из области маркетинга, стратегије и израде бизнис плана, као и вештина презентовања. Прва радионица је била у нашој школи 31. марта 2016. године. Наставак се одвијао 26. и 27. априла на Економском факултету Универзитета у Београду као друга фаза пројекта.

Facebook video

 

 

 

26. до 28. април 2016. На пословном изазову западног Балкана Вишња Јовановић је освојила I место

Vest iz novina

 

 

 

19. фебруар 2016. Вишња Јовановић IV5 је на националном текмичењу освојила III место

 

 

 

17. децембар 2015. Пословни изазов у школској 2015/16. започет је такмичењем у хотелу „Best Western M”. Учествовала је компанија „ВелкоМ”. Освојили су II i III место 

 

 

20. новембар 2015. „Прва Company“ је у Студентском културном центру присуствовала предавању Принципи економије

 

 

Октобар 2015. У овом програму учествују ученици  IV5 (5 ученикa) са својим акционарским предузећем ВелкоМ, формираним откобра 2014. године и три ученика (III4, II4 и II6) с предузећем „Прва Company формираним у октобру 2015.

Часови у оквиру пилот програма „Омладинско предузетништво”  („Junior Achievement”) одржавају су четвртком у времену од 13,30 до 14,10 у кабинету Ј.Скерлић, или у некој од слободних учионица. У овом програму учествују су ученици  IV7 (7 ученикa) са својим акционарским предузећем „Аrche Consulting Agency D.O.O. (А.С.А.)”, формираним у октобру 2012. године.

 

Екипа овог предузећа у саставу: Катарна Јовановић, Теа Ристић, Миодраг Цвејић, Милан Миладинов, Алекса Николић и Никола Станисављвић је учествовала 1. децембра 2012. године на Пословном изазову - Belgrade Business Challenge Skills@Works Challenge  у хотелу „Москва”. Миодрагов тим је освојио I место, а Катаринин II место.

 

02 Децембар 2015 In Грађанац

11. децемабар 2015. Посетили смо Владу Републике Србије – ученици IV1 и IV2

 

 

20 Мај 2013 In Грађанац

Часови секције грађанског васпитања „Грађанац” одржавају се петком у времену од 13,30 до 14,10 у кабинету Ј. Скерлић, или у некој од слободних учионица.

 

Амбаcада Аустралије и Инцест траума центар организовали су пројекција филма TAGGED, 25. септембра. Пројекцији су присуствовали ученици III6. Филм се бави сајбер насиљем.

 

Посета Војној академији, 3. октобар, ученици четвртих разреда:

 

 

 

26 Април 2013 In Грађанац

 

       Посета изложби DALÍ - Божански светови у Музеју историје Југославије, 10. септембра за ученике IV6 и IV8 разреда. Три ученика IV4 - Марија Радовановић, Урош Пајовић и Никола Ђ укић учествовала су у пројекту Zvoni za Evropu! оквиру Европског покрета за Србију (септембар - децембар). Циљ пројекта је подизање нивоа знања младих о Европској унији и нивоа свести о неопходности учешћа младих у промоцији европских вредности.

Група од педесет ученика била је на филмском фестивалу Слободна зона, који је одржан у новембру 2010. године у Дворани Културног центра Београда.

 

Ви сте овде: Почетна Клуб прве Грађанац